Őrangyalunk lehet a kockázati életbiztosítás

  • életbiztosítás
  • kockázati életbiztosítás
  • élet
  • család
  • biztonság
  • szülők

Sokan nem tudják, mit takar pontosan a kockázati életbiztosítás fogalma, holott létfontosságú szerepe lehet bizonyos élethelyzetekben, valódi mentőövként funkcionálva. A kockázati életbiztosítás nem összekeverendő a befektetési életbiztosítással, mely szerepe teljesen eltérő, mostani bejegyzésünkben nem is keverjük bele.

Kockázati életbiztosításunk nagysága tervezett havi ráfordításunk vagy az általunk megszabott biztosítási összegtől függ. Ha a fizetendő havidíj alapján kalkulálunk, akkor a biztosító annak nagyságától függően határozza meg a biztosítási eseménykor kifizetendő összeget, fordított esetben a megadott biztosítási összeg alapján számolja ki a fizetendő havidíjat, melyet havonta, negyedévente, félévente, vagy évente tudunk fizetni.

Nem meglepő módon minél fiatalabban kötünk életbiztosítást, annál alacsonyabb havidíjjal számolhatunk. Egy 30 év körüli nem dohányzó férfi például, már havi 3500 forintos díjon (egy 5 évre szóló szerződésben) 25 millió forintot is meghaladó életbiztosítást köthet. A biztosított halála esetén a kedvezményezettek valóban rendkívül gyors segítséget kaphatnak, hiszen az életbiztosítás szolgáltatása nem része a hagyatéknak, valamint adó- és örökösödési illetékmentes.

Bizonyos biztosítók életbiztosítás csomagjai beépített bónuszokat is tartalmaznak: van, ahol a baleseti kockázat szerepel, tehát balesetből származó maradandó egészségkárosodás esetén is téríthetnek. Van, ahol meghatározott számú kármentes év után kaphatjuk vissza biztosítási díjunk egy részét.

Kinek érdemes kötnie és mikor?

Elsősorban akkor érdemes a kockázati életbiztosítással számolnunk, ha már belefogtunk a családalapításba, hiszen ekkortól biztosan van kiről, kikről gondoskodnunk. Szülőként a család bővülése, az építkezés, ingatlan- és autóvásárlás sok esetben jár hitelfelvétellel, vagy hónapról hónapra kell félretennünk az esetleges beruházásokra havi jövedelmünkből. A családfentartó halála esetén az érzelmi űr mellett anyagi csődbe is kerülhetnek a hozzátartozók. Egy megfelelő életbiztosítás azonban biztosíthatja szerettei számára a szükséges anyagi támogatást, hogy a család egyről a kettőre tudjon haladni, akkor is, ha a gyerekek kicsik, de akkor is, ha már esetleg nagykorúak.

Általánosságban elmondható, hogy amennyiben komolyan tervezünk életbiztosítást kötni, akkor azt érdemes minél fiatalabban, minél hosszabb távra megkötnünk, hiszen díjai így kedvezőbbek, mintha bizonyos évente, korunk előrehaladtával újítanánk meg szerződésünket.

Gyermekeink iskoláztatása, általános anyagi biztonsága mellett a felvett kölcsönök visszafizetése is fontos, hiszen senki sem akar továbbörökíteni családtagjaira egy tartozást: a kockázati életbiztosítás hitelünk visszafizetéséről is gondoskodhat, aminek tudata is olyan megnyugtató erejű lehet, ami megéri a havi pár ezer forintos ráfordítást. Hitelfelvételkor ezért minden esetben vegyük figyelembe ezt a tényezőt, sok bank hitelfeltételei között egyébként is szerepel az életbiztosítás megléte.

Mikor történik kifizetés?

Kizárólag a tragédia bekövetkezésekor, ennek hiányában a szerződés lejártakor kifizetés nélkül szűnik meg. Azonban a biztosítási események körét bővíthetjük, hiszen kiegészítő elemként különösen kedvező díjakon baleset- és egészségbiztosítást is köthetünk életbiztosításunk mellé, amely így például csonttöréskor, vagy bizonyos műtétek esetén is feljogosíthat minket a megjelölt kártérítési összegre. Hangsúlyozzuk, a kockázati életbiztosítás megtakarítási célra nem alkalmas!

Oldalunkon néhány perc alatt kiszámolhatja és összevetheti a biztosítók kockázati életbiztosítás ajánlatait az Ön saját igényei alapján, olyan havidíjakkal kalkulálva, amik kényelmesek családjának. Ha kedvező feltételeket talál, biztosítását néhány kattintással meg is kötheti online, és valódi nyugalommal folytathatja mindennapjait, tudva, hogy családja biztonságban van.

2019 október 29.

Legfrissebbek

2022 szeptember 29.
életbiztosítás, kifizetés, kötvény

Amikor a rokonok eljutnak oda, hogy rendezzék az elhunyt dolgait, lehet hirtelen nem is tudják merre érdemes utánanézni az életbiztosításnak.

2021 október 07.
életbiztosítás, kockázati életbiztosítás

Amikor valaki már nem csak saját magáért felelős, hanem családja anyagi biztonságáért is, akkor érdemes előre gondoskodni arról, hogy szerettei egy tragédia esetén se veszítsenek jelenlegi életszínvonalukból.

2020 március 23.
életbiztosítás, kockázati életbiztosítás, élet, család, biztonság, szülők, járvány, keresetkiesés, koronavírus

Tudta, hogy a kockázati életbiztosítás olyankor is anyagi segítséget nyújthat, ha például egészségügyi okokból keresőképtelenné válunk? Összeszedtük néhány gondolatban azokat a kiegészítő, extra szolgáltatásokat, amiket kockázati életbiztosításunk tartalmazhat, még ha azokat elsőre nem is gondolnánk.