Milyen helyzetekben érdemes életbiztosítást kötni?

  • életbiztosítás
  • kockázati életbiztosítás

Minden ember életében vannak mérföldkövek, melyek új kihívások elé állítják és ezek sokszor anyagi döntéssel is járnak. Ha a pénzügyeket nézzük, akkor a nagyobb életesemények kapcsán szokott felmerülni a hitelvállalás vagy a biztosítás gondolata is, főleg, amikor az embernek már nem csak saját magáról kell gondoskodnia.

Az alábbi élethelyzeteken keresztül szeretnénk néhány példát hozni arra, hogy mikor lehet érdemes valakinek életbiztosítást kötnie:

1. Ingatlanvásárlás hitelből

Legyen szó az első lakás megvételéről vagy egy tágasabb családi otthonba költözésről, a hitelből történő ingatlanvásárlás nagy felelősséggel jár. Egy ilyen szerződés 10-20 évre szól és a jövőt senki sem láthatja előre. Amennyiben a szerződővel tragédia történik, akkor a fennálló tartozás nem szűnik meg, hanem az örökösök vagy tovább viszik azt, esetleg egyben kifizetik, vagy ha egyik sem lehetséges, akkor lemondanak a teljes örökségről és ez esetben magáról az ingatlanról is. Az életbiztosítás ilyenkor nagy könnyebbséget jelenthet a terhek viselésében.

2. Gyerek születése

Az egyik legizgalmasabb időszak egy család életében, amikor új jövevény érkezik, hiszen innentől kezdve teljesen megváltozik az életük. Szülőként szem előtt kell tartani, hogy anyagilag is biztonságos háttérrel nőhessenek fel a gyerekek, amihez hozzátartozik az is, hogy ha a szülővel tragédia történik, akkor is stabil alapokon maradjon a család. Amennyiben egyedüli kenyérkereső van a családban, és ő valamilyen oknál fogva kiesik, akkor a család számára könnyen eladósodás lehet a vége.

3. Egyedüliként idős szülők gondozása

Vannak élethelyzetek, amikor nem gyerekek, hanem felnőtt emberek, adott esetben a szülők szorulnak segítségre. Aki egyedül gondoskodik idős szüleiről, akár anyagilag, vagy segít az ápolásukban, abban felmerülhet a gondolat, hogy mi lenne velük, ha ő már nem tudna ott lenni. Nagy lelki megnyugvást jelenthet ilyenkor az életbiztosítás, ami pénzügyi segítséget nyújt a szülőknek egy tragédia esetén.

Általánosságban elmondható, hogy a fiatalabb korban megkötött életbiztosítás után kedvezőbb díjat kell fizetni, mintha a kor előrehaladtával újítgatná meg valaki a szerződését. Ezen kívül a biztosítók jutalmazzák a jó egészségi állapotot, például, ha valaki nem dohányzik.

A kockázati életbiztosításokhoz kiegészítők is választhatók, melyek nem csak halál esetén fizethetnek, hanem baleseti rokkantság vagy súlyos betegség diagnosztizálása esetén is. Továbbá a baleseti műtétek költségeit, a kórházi napi térítést vagy a csonttörés költségeit is fedezhetik.

Életbiztosítás kalkulátorunkban megnézheti a biztosítók ajánlatait, és akár meg is kötheti az Önnek megfelelőt pár perc alatt online.
 

2021 október 07.

Legfrissebbek

2022 szeptember 29.
életbiztosítás, kifizetés, kötvény

Amikor a rokonok eljutnak oda, hogy rendezzék az elhunyt dolgait, lehet hirtelen nem is tudják merre érdemes utánanézni az életbiztosításnak.

2020 március 23.
életbiztosítás, kockázati életbiztosítás, élet, család, biztonság, szülők, járvány, keresetkiesés, koronavírus

Tudta, hogy a kockázati életbiztosítás olyankor is anyagi segítséget nyújthat, ha például egészségügyi okokból keresőképtelenné válunk? Összeszedtük néhány gondolatban azokat a kiegészítő, extra szolgáltatásokat, amiket kockázati életbiztosításunk tartalmazhat, még ha azokat elsőre nem is gondolnánk.

2019 október 29.
életbiztosítás, kockázati életbiztosítás, élet, család, biztonság, szülők

Mire való a kockázati életbiztosítás, és mivel ne keverjük össze? Miért érezzük, hogy tonnás terheket vettek le a vállunkról, abban a pillanatban, hogy aláírtuk a szerződést? A biztosítástípust, ami létfontosságú szerepet tölthet be egy család életében: mikor és miért érdemes megkötnünk?