Nyugdíjbiztosítás online, szakértő segítségével

Szeretne a nyugdíjas éveiben is legalább olyan életszínvonalat biztosítani családja és saját maga számára, mint aktív kereső korában? Egy jó nyugdíjbiztosítással megvalósítható!

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor >>

Egyre több adat és felmérés mutat arra, hogy a magyar nyugdíjrendszer fenntarthatósága komoly kihívás az ország számára. Ez abból következik, hogy a 65 év feletti korosztály létszáma folyamatosan emelkedik Magyarországon és a nyugdíjrendszer a felosztó-kirovó rendszeren alapul, mely szerint a mindenkori nyugdíjasokat a gazdaságilag aktív keresők tartják el. Mindezek mellett a társadalom elöregedésének problémáját az alacsony születésszám és a várható élettartam fokozatos emelkedése sem támogatja, miközben a lakosság nagy része még mindig úgy véli, hogy csakis az állam felelőssége gondoskodni időskori éveiről.

Ezek alapján az anyagi kiszolgáltatottság csökkentésére az öngondoskodás jelenti az egyik megoldást. Erre mindaddig szükség van, amíg

  • a leendő nyugdíjasok az állami pillért még mindig meghatározó jövedelemforrásnak tekintik, illetve
  • magas azok aránya, akik szerint nem terheli őket személyes felelősség majdani nyugdíjuk előteremtésében.

Épp ezért mindenkinek érdemes feltenni magának a kérdést, hogy milyen életszínvonalon szeretne élni nyugdíjas éveiben, és milyen forrásokból tervezi azt finanszírozni.

Napjainkban a magyarok nagy részének nincs terve arra, hogy miből is fog él majd nyugdíjas korában, többségük abban bízik, hogy a jövedelmet majd az állam biztosítja.

Pedig MNB tanulmányból is kiderült, hogy van oka félni az aktív korú lakosságnak, hiszen az elöregedő társadalom miatt 2035-re az állami nyugdíjrendszernek komoly problémákkal kell szembenéznie, így mindenképp kell majd önerő.

Az egyik legnépszerűbb nyugdíjcélú megtakarítási lehetőség a nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás a megtakarítási célú életbiztosítási konstrukcióknak egy speciális, kifejezetten nyugdíjcélú változata. Ebben az esetben a nyugdíjcélú megtakarításunk saját, névre szóló, egyéni megtakarítási számlán gyarapodik, ahol az eszközalapokban tárolt pénzünket - gyakran nemzetközi hátterű - alapkezelők, pénzügyi intézmények kezelik.

A biztosítási szerződés konkrét lejárattal rendelkezik, amely a szerződéskötés napján aktuális nyugdíjkorhatár elérésének időpontja.

Az ilyen típusú öngondoskodási formákat, mint amilyen a nyugdíjbiztosítás is, az állam 20%-os, de maximum 130.000 Ft-os évenkénti adójóváírással támogatja. Mindezek mellett a biztosító társaságok garantált kamatot biztosítanak, továbbá ezen felül realizált hozamok, valamint bizonyos esetekben bónusz kifizetések is gyarapíthatják a megtakarítás összegét. Arról se feledkezzen meg, hogy egy időben több típusú öngondoskodási termék is választható (köztük a nyugdíjbiztosítás), mellyel az adó-visszatérítés összege elérheti az évi maximális 280.000 Ft-ot.

Tekintse meg kalkulátorunkban lévő nyugdíjbiztosítási ajánlatunkat!

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor >>

Nyugdíjbiztosítás kalkulátorunk segítségével személyre szabottan tudja kiszámolni, hogy adott havi megtakarítással mekkora lejárati összeget tud elérni, vagy azt, hogy az elérni kívánt lejárati összeg milyen havi megtakarítással valósítható meg.

Társaságunk hagyományos, klasszikus nyugdíjbiztosításokat kínál, ahol a megtakarításokat a biztosító saját eszközeivel együtt fekteti be, ezért a biztosító is érdekelt abban, hogy a lehető legmagasabb hozamot érje el. A befektetésre a biztosító garantált kamatot ígér és a garantált kamaton felüli hozam - szerződéstől függően - 80-100%-át a biztosító szintén jóváírja a megtakarításon. Ezen biztosítások esetében, mivel a biztosító saját elvei alapján fekteti be az eszközeit és a megtakarításokat, a befektetés kockázatát a biztosító vállalja (szemben a befektetési egységekhez kötött, azaz „unit-linked” nyugdíjbiztosítások esetétől, ahol a befektetés kockázatát Ön állná).

Az általunk kínált nyugdíjbiztosítások megfelelnek a Magyar Nemzeti Bank nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatos ajánlásának.

Alapozza meg nyugdíjas éveit! Kezdjen megtakarítani mielőbb, hogy a gondtalan évek alatt az anyagi kérdések se okozhassanak problémát!

Tudjon meg többet a nyugdíjbiztosításokról és kérdezze szakértőnket online, vagy olvassa el az MNB nyugdíjbiztosítási tájékoztatóját!